scroll top Go to Top

Δελτίο Τύπου: «Η Κοπή πίτας εργαζομένων του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας»

Χρ. Τσιλιγκίρη: «Με τον σχεδιασμό μας και τη βοήθειά σας το ΣΕΦ έχει ήδη αλλάξει αρκετά. Θα γίνουν ακόμα περισσότερα»

Σε μία όμορφη εκδήλωση, οι εργαζόμενοι του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους.

Το «παρών» έδωσαν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής και βουλευτής της Α’ Πειραιά, Κώστας Κατσαφάδος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Τραγάκης, ο Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Δήμου Πειραιά, Δημήτρης Καρύδης, η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Φ. Χριστίνα Τσιλιγκίρη, ο Συντονιστής Διευθυντής του Σ.Ε.Φ., Παναγιώτης Κουτσογιάννης και ο Αναπληρωτής Συντονιστής Διευθυντής, Δημήτρης Μπαρδάκας.

Η πρόεδρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας αντάλλαξε, εκ μέρους του Δ.Σ., ευχές για καλή χρονιά και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία που υπάρχει με τους εργαζομένους. Από την πλευρά του, το Σωματείο Εργαζομένων ΣΕΦ ευχαρίστησε την διοίκηση του Σταδίου και ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους.

Μεταξύ άλλων, η κ. Τσιλιγκίρη τόνισε στην ομιλία της:

«Η σημερινή κοπή της παραδοσιακής μας βασιλόπιτας μου προκαλεί μεγάλη συγκίνηση. Συγκίνηση, γιατί μου δίνει την ευκαιρία να θυμηθώ όσα περάσαμε αυτά τα χρόνια, προκειμένου να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας για ένα νέο ΣΕΦ με ορατές αλλαγές σε κάθε γωνιά του. Ξεκινώντας τη θητεία μας, εγώ και η Διεύθυνση του Σταδίου, μέσα στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, όπου βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την κατακόρυφη μείωση των ίδιων εσόδων του Σταδίου από εκδηλώσεις και μισθώσεις, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσαμε να εξαλείψουμε τις παθογένειες που μας κληροδότησαν προηγούμενες διοικήσεις».

Αναφορικά με τους εργαζομένους η Πρόεδρος του ΣΕΦ είπε ότι αξίζουν:

«Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους εργαζόμενους, γιατί κατάφεραν το ακατόρθωτο», προσθέτοντας πως «με υπερπροσπάθεια καταφέραμε να ξεβρομίσουμε το ΣΕΦ, να το καθαρίσουμε από κάθε λογής επικίνδυνα υλικά, να το προστατεύσουμε από δολιοφθορές και τελικώς να το κάνουμε ξανά φιλικό για τον επισκέπτη και να το αναδείξουμε ως πάρκο άθλησης και αναψυχής, μοναδικό γεγονός τόσο για τον Πειραιά όσο και για την ευρύτερη Αττική. Εργαστήκαμε μεθοδικά με το σωματείο των εργαζομένων, για να μπορούμε να έχουμε εργασιακή Ειρήνη και υπογράψαμε την νέα συλλογική σύμβαση εργασίας για την διασφάλιση των εργαζομένων. Σχεδιάζοντας, όμως, παράλληλα, και το master plan του Οργανισμού μας, αναδιαρθρώνοντας το Οργανόγραμμα μας, δημιουργώντας ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ».

«Σήμερα, κοιτάμε το μέλλον με περισσή αισιοδοξία και σιγουριά. Το ΣΕΦ αλλάζει συνεχώς. Προς το καλύτερο. Δουλεύοντας όλοι μαζί ως ομάδα. Και από αυτήν την πορεία είμαι σίγουρη πως δεν μπορεί να εκτροχιαστεί και τα επόμενα χρόνια», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η τοποθέτηση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, Χριστίνας Τσιλιγκίρη:

«Η σημερινή κοπή της παραδοσιακής μας βασιλόπιτας μου προκαλεί μεγάλη συγκίνηση. Συγκίνηση, γιατί μου δίνει την ευκαιρία να θυμηθώ όσα περάσαμε αυτά τα χρόνια, προκειμένου να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας για ένα νέο ΣΕΦ με ορατές αλλαγές σε κάθε γωνιά του.

Ξεκινώντας τη θητεία μας, εγώ και η Διεύθυνση του Σταδίου, μέσα στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, όπου βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την κατακόρυφη μείωση των ίδιων εσόδων του Σταδίου από εκδηλώσεις και μισθώσεις, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσαμε να εξαλείψουμε τις παθογένειες που μας κληροδότησαν προηγούμενες διοικήσεις. Πολλά συγχαρητήρια εδώ σε όλους τους εργαζόμενους , γιατί κατάφεραν το ακατόρθωτο. Με υπερπροσπάθεια καταφέραμε να ξεβρομίσουμε το ΣΕΦ, να το καθαρίσουμε από κάθε λογής επικίνδυνα υλικά, να το προστατεύσουμε από δολιοφθορές και τελικώς να το κάνουμε ξανά φιλικό για τον επισκέπτη και να το αναδείξουμε ως πάρκο άθλησης και αναψυχής, μοναδικό γεγονός τόσο για τον Πειραιά όσο και για την ευρύτερη Αττική
Εργαστήκαμε μεθοδικά με το σωματείο των εργαζομένων, για να μπορούμε να έχουμε εργασιακή Ειρήνη και υπογράψαμε την νέα συλλογική σύμβαση εργασίας για την διασφάλιση των εργαζομένων
Σχεδιάζοντας, όμως, παράλληλα, και το master plan του Οργανισμού μας, αναδιαρθρώνοντας το Οργανόγραμμα μας, δημιουργώντας ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.

Συγκρουστήκαμε με αντιλήψεις, ψηφιοποιήσαμε τις υποδομές μας, φέραμε το ΣΕΦ στη νέα εποχή. Στόχος μας να μειώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Σταδίου με προηγμένου τύπου φωτισμό, διαμορφώσαμε ειδικές θέσεις στάθμευσης με ηλεκτρική φόρτιση, δημιουργούμε νέους χώρους για το ΕΚΑΒ και τα ΚΕΠΑ. Χώρους, που η σημασία και η προσφορά τους στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά είναι πασίδηλη.

Μέσα από την εμπειρία της Διοίκησης, ωστόσο, δεν ωριμάζει μόνο ο οργανισμός, αλλά και τα πρόσωπα που την ασκούν. Επιμορφώνονται, τρίβονται με την καθημερινότητα, δε φοβούνται το ρίσκο. Και με αυτές τις αρχές, κληθήκαμε, τα τελευταία αυτά χρόνια, να πάρουμε βαρυσήμαντες αποφάσεις, εκ των οποίων ξεχωρίζω …….

Πρώτον, τη θεσμική μας συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, επιτυγχάνοντας να συγκεράσουμε τη γνώση με τον αθλητισμό και να προσφέρουμε στην ακαδημαϊκή κοινότητα της πόλης. Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται και η ανακαίνιση της βιβλιοθήκης της Ολυμπιακής Εκεχειρίας στο περιστύλιο χώρο του Σταδίου, αλλά και η επικείμενη ολική αναβάθμιση του Συνεδριακού μας χώρου.

Δεύτερον, την ένταξη του ΣΕΦ , στην συνολική ανάπλαση που πραγματοποιείται από ελληνικό μέχρι το Μικρολίμανο. Αξίζει να αναφέρω, ότι όταν παραλάβαμε ως διοίκηση, το στάδιο ειρήνης και φιλίας ήταν μία σκιά, ένα γκρίζο σημείο, όπου ουσιαστικά σταματούσε και αποτελούσε εμπόδιο στην ανάπλαση προς το Μικρολίμανο. Καμιά διοίκηση μέχρι τώρα δεν είχε κάνει το αυτονόητο να εντάξει το μεγαλύτερο πάρκο αναψυχής και αθλητισμού της Αττικής, στην ανάπλαση και να το συνδέσει με το αυτονόητο, δηλαδή με το Μικρολίμανο και τον Πειραιά. Εξασφαλίσαμε λοιπόν την έγκριση από την περιφέρεια Για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου χρηματοδότηση με νέες ποδηλατικές και περιπατητικές διαδρομές, αλλά και τη θέση προς επενδυτική αξιοποίηση των συνολικά 500 στρεμμάτων γης που ανήκουν στον Οργανισμό μας. Ήδη, υπάρχει μια άνθιση της οικονομικής δραστηριότητας, με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και γήπεδα ποδοσφαίρου 5χ5 και τένις να λειτουργούν και αρκετά ακόμη που επίκειται το «άνοιγμα» τους. Ταυτόχρονα, προχωρήσαμε στην ενοικίαση των πάρκινγκ και περιπτέρων στον περιβάλλοντα χώρο. Τέλος, το ΣΕΦ έχει καταστεί πόλος έλξης για μεγάλα γεγονότα, όχι μόνο αθλητικά. Εκδηλώσεις μόδας, επιπλοποιίας, κομμωτικής και πολλά άλλα φιλοξενούνται, πλέον, στο Σ.Ε.Φ. Αυξάνουμε τα έσοδα μας, ανακτώντας πίσω την αξιοπιστία και όσα μας στέρησε η πανδημία.
Και το γεγονός αυτό αποτυπώθηκε, με το Οικονομικό κλείσιμο αυτής της χρονιάς η οποία είχε για πρώτη φορά αύξηση στα προϋπολογισθέντα έσοδα.

Τρίτον, την πολιτική εξωστρέφειας του Σταδίου, με τη συμμετοχή για πρώτη φορά, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και την ανάπτυξη στρατηγικών προσέλκυσης υποψηφίων επενδυτών. Και με ένα masterplan πλήρες και ικανό να φέρει και άλλα μετρήσιμα αποτελέσματα.
Παράλληλα, το στάδιο ειρήνης και φιλίας για πρώτη φορά εντάχτηκε σε έναν πανευρωπαϊκό οργανισμό για την ανάπτυξη και καινοτομία στον αθλητισμό, την EPSI, European Platform of Sports Inovation. Μέσα από αυτόν τον οργανισμό ανοίξαμε μία νέα προοπτική για τον οργανισμό την χρηματοδότηση μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα, Χρηματοδοτούμενο από την ευρωπαϊκή επιτροπή, με σκοπό την ανάπτυξη δράσεων αθλητισμού και καινοτομίας με το στάδιο μας να αποτελεί φορέα υλοποίησης

Τέταρτον, την παραχώρηση χώρου για την ανέγερση νέου κολυμβητηρίου μέσα από ανοικτή διεθνή διαγωνισμό. Δίνοντας λύση σε ένα διαχρονικό πρόβλημα του Πειραιά και στέγη στον υδάτινο αθλητισμό Ενώ παράλληλα η δημιουργία αυτού του κολυμβητικού κόμπλεξ θα αποτελεί μία τεράστια ανάπτυξη, επιπρόσθετη στον περιβάλλοντα χώρο και θα δώσει προστιθέμενη αξία τόσο στο στάδιο όσο και στην ευρύτερη περιοχή

Σήμερα, κοιτάμε το μέλλον με περισσή αισιοδοξία και σιγουριά. Το ΣΕΦ αλλάζει συνεχώς. Προς το καλύτερο. Δουλεύοντας όλοι μαζί ως ομάδα. Και από αυτήν την πορεία είμαι σίγουρη πως δεν μπορεί να εκτροχιαστεί και τα επόμενα χρόνια.»