scroll top Go to Top

Δελτίο Τύπου: «Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας συμμετέχει και στις φετινές Ημέρες Θάλασσας»

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας πιστό στο ραντεβού του συμμετέχει για μια ακόμα χρονιά στις «Ημέρες Θάλασσας 2024» του δήμου Πειραιά και καλεί μικρούς και μεγάλους να το επισκεφθούν.

Οι «Ημέρες Θάλασσας 2024» παρουσιάστηκαν στην συνέντευξη Τύπου της εκδήλωσης στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου του Πειραιά, όπου μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν η Πρόεδρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας Χριστίνα Τσιλιγκίρη, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο Πρόεδρος της ΚΟ Δ.Ε.Π., Γιάννης Βοϊδονικόλας και ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΡΑ.Π. Ιωσήφ Βουράκης. Στο κατάμεστο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου βρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι του Τύπου, Αντιδήμαρχοι, Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων, Κοινωτικοί Σύμβουλοι, φορείς και σύλλογοι του Πειραιά, οι οποίοι συμμετέχουν με τη σειρά τους στις εκδηλώσεις των Ημερών Θάλασσας 2024.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, χαιρετισμούς απηύθυναν η Πρόεδρος του Σ.Ε.Φ. Χριστίνα Τσιλιγκίρη, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτισμού Γιάννης Χατζηαλέξης.

Η Πρόεδρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, ανέφερε στον χαιρετισμό της:

«Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό σας καλωσορίζουμε στις Ημέρες Θάλασσας που θα πραγματοποιηθούν στον ιστορικό και πανέμορφο Πειραιά για ακόμα μία χρονιά. Η πόλη μας, που είναι στενά συνδεδεμένη με τη θάλασσα και την ναυτική της παράδοση, φιλοξενεί αυτή την ξεχωριστή γιορτή, προσφέροντας σε όλους μας την ευκαιρία να αναδείξουμε και να γιορτάσουμε αυτόν τον πολύτιμο θησαυρό.

Οι φετινές Ημέρες Θάλασσας πραγματοποιούνται με τη συνδιοργάνωση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), ενός χώρου που αποτελεί κοιτίδα πολιτισμού και αθλητισμού. Είμαστε πολύ περήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτό το μεγάλο γεγονός για τον Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια των Ημερών Θάλασσας, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μια πληθώρα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και τα ενδιαφέροντα. Από αθλητικούς αγώνες και διαγωνισμούς, μέχρι πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, συναυλίες και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες, το πρόγραμμά μας έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει σε όλους μοναδικές στιγμές ψυχαγωγίας και μάθησης.

Η συμβολή του ΣΕΦ είναι καθοριστική για την επιτυχία αυτής της εκδήλωσης. Ως ένας χώρος που φιλοξενεί αμέτρητες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, το ΣΕΦ ενσαρκώνει τις αξίες της ειρήνης, της φιλίας, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης, αξίες που βρίσκονται στον πυρήνα των Ημερών Θάλασσας.

Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε ενεργά και να ζήσετε από κοντά αυτή την ξεχωριστή εμπειρία. Μαζί, μπορούμε να δημιουργήσουμε όμορφες αναμνήσεις και να ενισχύσουμε τον δεσμό μας με τη θάλασσα, την πόλη μας και τον πολιτισμό μας».

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, αναφερόμενος στις Ημέρες Θάλασσας 2024, τόνισε:

«Οι Ημέρες Θάλασσας είναι μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις στην πόλη μας. Εφέτος είναι μια χρονιά ορόσημο. Συμπληρώσαμε αισίως τα δέκα χρόνια.

Ξεκινήσαμε το 2015 όταν ο Πειραιάς επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να είναι η πόλη επίκεντρο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο σε μια διαφορετική πόλη – λιμάνι της Ε.Ε.  Ήταν μάλιστα και η πρώτη μας χρονιά ως Δημοτική Αρχή και η διοργάνωση αυτή θα έλεγα ότι «μας βρήκε», είχε ήδη αποφασιστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι θα γίνει στον Πειραιά. Ξεκινήσαμε με περίπου 60 εκδηλώσεις στην πόλη και τώρα έχουμε ξεπεράσει τις 100.

Η επιτυχία εκείνης της πρώτης χρονιάς ξάφνιασε κι εμάς και έτσι αποφασίσαμε, κάθε χρόνο, στο τέλος Μαΐου, να γιορτάζουμε τις Ημέρες Θάλασσας στον Πειραιά.

Χρόνο με τον χρόνο οι Ημέρες Θάλασσας εξελίσσονται, ενδυναμώνονται με σκοπό αφενός να ικανοποιήσουν τους Πειραιώτες και αφετέρου να προσελκύσουν στην πόλη μας χιλιάδες επισκέπτες.

Είναι μια κοινή προσπάθεια, μια συναρπαστική διαδρομή συνεργασίας, συμμετοχής και εξωστρέφειας για τον Πειραιά που δημιουργεί και ξεχωρίζει σε όλα τα επίπεδα.

Ο Πειραιάς είναι οι άνθρωποί του, είμαστε όλοι εμείς. Είναι πραγματικά συγκινητική η παρουσία των συλλόγων, των φορέων, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, των αθλητικών σωματείων, των καλλιτεχνών, των επιστημόνων και των επιχειρήσεων που συμμετέχουν ενεργά στη μεγάλη γιορτή της πόλης μας.

Θα έχουμε πολλές και μεγάλες εκδηλώσεις, οι οποίες είμαστε βέβαιοι ότι θα αποτελέσουν πόλο έλξης επισκεπτών από όλη την Αττική. Εκδηλώσεις, όπως πάντα δωρεάν, για μικρούς και μεγάλους, με επίκεντρο τη θάλασσα του Πειραιά.

Ξεκινάμε αυτή την Πέμπτη 23 Μαΐου με συναυλία των ΟΝΙRΑΜΑ έξω από το Δημοτικό Θέατρο και συνεχίζουμε έως και τις 2 Ιουνίου. Ενδιάμεσα, φυσικά, έχουμε και τον μεγάλο τελικό του Ολυμπιακού στο Conference League στις 29 Μαΐου. Μια πολύ σημαντική και μεγάλη στιγμή για τον Ολυμπιακό και για τον Πειραιά.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αντιδήμαρχο Εξωστρέφειας Ανδριάνα Ζαρακέλη, η οποία και συντονίζει τα τελευταία 5 χρόνια τις Ημέρες Θάλασσας.

Ευχαριστώ τους επικεφαλής των Οργανισμών του Δήμου μας, της ΔΗ.ΡΑ.Π., της ΚΟ.Δ.Ε.Π. και του Αναπτυξιακού Οργανισμού, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας που φέτος υποστηρίζει τις εκδηλώσεις μας. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Υπουργείο Ναυτιλίας, το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ που έχουν θέσει υπό την Αιγίδα τους τις Ημέρες Θάλασσας».

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, επεσήμανε:

«Οι «Ημέρες θάλασσας», δεν είναι μία απλή γιορτή για την πόλη μας, οι «Ημέρες θάλασσας» αποτελούν θεσμό και είναι μία από τις πιο σημαντικές πρωτοβουλίες εξωστρέφειας  και ψυχαγωγίας που συμβαίνουν στον Δήμο Πειραιά κάθε χρόνο τέτοια εποχή!

Θέλω να σταθώ στην πραγματικά συγκινητική παρουσία, των συλλόγων, των φορέων, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, των καλλιτεχνών, των επιστημόνων και όλων των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στις «Ημέρες Θάλασσας», τους οποίους ευχαριστώ θερμά.

Αυτή η δυναμική, αυτός ο πειραιώτικος παλμός που υπάρχει σε κάθε συνοικία και γειτονιά του Δήμου μας, μας δίνει αυτή την τεράστια ώθηση, διάθεση και επιθυμία για να δουλεύουμε σκληρά και να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι κάθε χρόνο και να σας παρουσιάζουμε εκδηλώσεις, ανάλογες των προσδοκιών σας!

Είμαστε πανέτοιμοι λοιπόν για να ξεκινήσουμε και εφέτος τις «Ημέρες Θάλασσας 2024»,  οι οποίες θα διαρκέσουν από την Παρασκευή 24 Μαΐου μέχρι και την Κυριακή 2 Ιουνίου.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου και τις Υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά που συνέβαλαν καθοριστικά στην προετοιμασία των Ημερών Θάλασσας, καθώς και τον Δήμαρχο κύριο Γιάννη Μώραλη για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη».

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.) Γιάννης Βοϊδονικόλας, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε:

«Η ΚΟ.Δ.Ε.Π. συμμετέχει με χαρά και ενθουσιασμό σε αυτή τη γιορτή της πόλης και στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις την κοινή αυτή προσπάθεια από καρδιάς. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε δράσεις που θα αναλάβουμε, ούτε μόνο στην κινητοποίηση των ενεργών εθελοντών που δίνουν το δικό τους ξεχωριστό χρώμα και στηρίζουν τις πρωτοβουλίες της πόλης. Μιλάω και για την διάχυση της πληροφορίας, ακόμα και σε εκείνους που μοιάζει να βρίσκονται μακριά από την επίσημη πληροφορία. Οι Ημέρες Θάλασσας δεν είναι απλά άλλη μία εκδήλωση του δήμου, αλλά μία κοινή γιορτή των Πειραιωτών. Μία γιορτή του Πειραιά που μας αφορά όλους, χωρίς διακρίσεις. Όπως μας αφορά η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά, η έμπρακτη στήριξη. Γιατί ανθρωπιά και πολιτισμός πάνε μαζί. Γιατί στον Πειραιά -και αυτό το καταφέραμε-κανένας δεν είναι μόνος».

Ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΡΑ.Π. Ιωσήφ Βουράκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Για δέκατη χρονιά ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει τις «Ημέρες θάλασσας». Προσωπικά πιστεύω ότι  η επιτυχία αυτού του θεσμού αποτυπώνεται στο ότι πλέον οι φορείς της πόλης ζητάνε να συμμετάσχουν στις δράσεις μας. Το «Κανάλι 1» εφέτος θεωρητικά συμμετέχει στις «Ημέρες Θάλασσας» με δυο δράσεις, πρακτικά όμως θα συμμετέχουμε σε όσες περισσότερες δράσεις μπορούμε, όχι μόνο καλύπτοντας με ρεπορτάζ αλλά μέσω του webtv του σταθμού μας με ζωντανές μεταδώσεις.

Θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα σε μια δράση που διοργανώνουμε την επόμενη Κυριακή στο δημοτικό κολυμβητήριο «Ανδρέας Γαρύφαλλος». Μια δράση που συνδιοργανώνουμε με τον Όμιλο Εθελοντών «Αγκαλιάζω» στη μνήμη του φίλου μας Βασίλη Τοκάκη.

Σας καλούμε όλους  λοιπόν στην «5η σκυταλοδρομία αγάπης Βασίλης Τοκάκης» και να φτιάξουμε μια μεγάλη αλυσίδα αγάπης στέλνοντας το μήνυμα ότι κανένας δεν είναι μόνος απέναντι στον καρκίνο».

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε:

«Οι εκδηλώσεις των Ημερών Θάλασσας αποτελούν σταθμό για τον Πειραιά και γίνονται πόλος έλξης για όλους τους πολίτες. Ιδιαίτερα όμως για τα παιδιά μας, καθώς μέσα από συγκεκριμένες εκδηλώσεις που διοργανώνουμε για τρίτη χρονιά εφέτος, τα ωθούμε στον χώρο της επιστήμης της Τεχνολογίας». Ο κ. Καρύδης επίσης αναφέρθηκε στις δράσεις της Διεύθυνσής του, τονίζοντας ότι έχουν ιδιαίτερη απήχηση. Τέλος, σημείωσε ότι οι Ημέρες Θάλασσας είναι μια μεγάλη γιορτή για την πόλη του Πειραιά, με ιδιαίτερη συμμετοχή πολιτών και φορέων.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτισμού Γιάννης Χατζηαλέξης, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η Διεύθυνση Πολιτισμού δίνει το δικό της στίγμα συμμετέχοντας ενεργά με μια σειρά εκδηλώσεων, όπως ξεναγήσεις σε ιστορικά κτίρια, εκπαιδευτικά προγράμματα του Τμήματος Βιβλιοθήκης και Ιστορικών Αρχείων, μουσικούς περιπάτους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας, εκθέσεις και δράσεις που αναδεικνύουν τον πλούτο του πολιτισμού μας.

Εκφράζω τις ευχαριστίες μου προς όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση αυτών των δωρεάν εκδηλώσεων, που απευθύνονται σε κάθε ηλικία  και καλώ όλους εσάς να συμμετάσχετε και να απολαύσετε αυτήν τη γιορτή που θα αναδείξει τον Πειραιά μας ως έναν προορισμό ψυχαγωγίας, δημιουργίας και ως ένα σύγχρονο και ζωντανό κομμάτι της ιστορίας και του πολιτισμού μας».

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής των Ημερών Θάλασσας, ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου, Παναγιώτης Κυρίμης, μίλησε αναλυτικά για τις εκδηλώσεις των Ημερών Θάλασσας, καθώς και για εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εφέτος για πρώτη φορά.

Περισσότερες από 100 δωρεάν εκδηλώσεις στον Πειραιά!

Εμπνευσμένες εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, ξεναγήσεις σε σημεία ενδιαφέροντος εν πλω και ξηράς, Θέατρο Σκιών σε πλατείες του Δήμου, θερινό σινεμά για μικρούς και μεγάλους, αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι και τους εκπροσώπους του.

Ακόμη, περιβαλλοντικές και εκπαιδευτικές δράσεις καθαρισμό ακτών και ανακύκλωση σε αντικείμενα σχετικά με τη θάλασσα.

Επίσης, ο Δήμος Πειραιά σε μια διαρκή προσπάθεια ενίσχυσης και τόνωσης της τοπικής αγοράς, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης διοργανώνει τη «Γαλάζια Νύχτα», όπου τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά έως αργά το βράδυ, καθώς και επίδειξη μόδας στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου με τη συμμετοχή εμπορικών καταστημάτων της πόλης.

Όσο για τη θρυλική περιοχή της Τρούμπας θα μετατραπεί σε ένα ατελείωτο «Street Party»!

Να σημειωθεί ότι, η Τριήρης «Ολυμπιάς» δένει και εφέτος στον Πειραιά, όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να θαυμάσουν το μοναδικό λειτουργικό αντίγραφο της αθηναϊκής τριήρους του 5ου αιώνα π.Χ.

Επίσης, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου θα δώσει έναν καλοκαιρινό αέρα χαράς με τις νότες της στην πόλη.

Πρωταγωνιστής και στις εφετινές εκδηλώσεις των «Ημερών Θάλασσας», θα είναι η χαριτωμένη μασκότ- καρχαρίας, ο Ζαχαρίας!