scroll top Go to Top

Δελτίο Τύπου: «Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας κοιτίδα του αθλητισμού και του πολιτισμού»

ΣΕΦ - Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αποδεικνύει συνεχώς ότι είναι «1 Στάδιο με 1000 πρόσωπα». Το 2023 έχουν πραγματοποιηθεί πληθώρα εκδηλώσεων τόσο για τον αθλητισμό όσο και για τον πολιτισμό.

Ο Ιούλιος ξεκίνησε με δύο σημαντικές εκδηλώσεις. Στις εγκαταστάσεις του ΣΕΦ πραγματοποιήθηκαν καλοκαιρινά Camp, όπου φιλοξένησαν παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, μετά το τέλος της σχολικής τους χρονιάς. Παράλληλα, στην αίθουσα 5 πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑμεΑ, όπου αναδείχθηκαν οι κορυφαίοι αθλητές για αυτή τη χρονιά.

Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού, άρχισε με μια από τις μεγαλύτερες συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα. Στο πάρκινγκ Δ’ του Φαληρικού γηπέδου βρέθηκε ο διεθνούς φήμης DJ Boris Brejcha που επέλεξε το Στάδιο ερχόμενος για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το ΚΕΘΕΑ για μια ακόμα χρονιά διοργάνωσε τον αγώνα «Race4Life» σε συνδιοργάνωση με το ΣΕΦ, με τους αγωνιζόμενους να τρέχουν και να περπατούν στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου. Το «Τζάμπολ Αγάπης» πραγματοποίησε την τελετή λήξης των μαθημάτων του για το καλοκαίρι στην κεντρική αρένα του Σταδίου. Η σχέση του «Τζάμπολ Αγάπης» με το ΣΕΦ είναι γνωστή εδώ και αρκετό διάστημα μιας και οι εγκαταστάσεις αποτελούν το «σπίτι» του οργανισμού. Τέλος, πραγματοποιήθηκε στην είσοδο των επισήμων, με τον κόσμο να δίνει δυναμικό παρών παρά το γεγονός ότι ήμασταν στο ξεκίνημα του καλοκαιριού.

Ο Μάϊος ήταν μήνας αφιερωμένος στα παιδιά. Στις εγκαταστάσεις του ΣΕΦ στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας 2023» πραγματοποιήθηκε το Κέντρο Εργαστήριο Ρομποτικής και το Πάρκο ευαισθητοποίησης για το θαλάσσιο περιβάλλον. Συμμετέχοντες και επισκέπτες είχαν την χαρά να γνωρίσουν μαθητικές ομάδες από σχολεία του Πειραιά. Ήρθαν σε επαφή με νέες τεχνολογίες και ενημερώθηκαν για τις καινοτόμες δράσεις που αναπτύσσονται στην ευρύτερη περιοχή. Ενώ ενημερώθηκαν για τους τρόπους προστασίας του περιβάλλοντας και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις ελληνικές θάλασσες. Μετά το τέλος έκθεσης πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις των σχολείων που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα ρομποτικής του Δήμου Πειραιά, με τα παιδιά να παραλαμβάνουν τα μετάλλια τους για τις ιδέες τους. Παράλληλα, στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου πραγματοποιήθηκε το «2ο Παιδικό Φεστιβάλ» του Δήμου Πειραιά. Κατά τη διάρκεια της διήμερης εκδήλωσης πολλά παιδιά με τους γονείς τους βρέθηκαν στο Φάληρο όπου έπαιξαν μπάσκετ, έμαθαν σκάκι, ζωγράφισαν, χόρεψαν και στο τέλος βραβεύτηκαν για την συμμετοχή τους.

Ο Απρίλιος ήταν ένας αγωνιστικός μήνας για το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Αρχικά στο Περιστύλιο χώρο του ΣΕΦ πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι, για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Παιδιά από όλα τα σχολεία της Ελλάδας φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Φαληρικού γηπέδου όπου αναδείχθηκαν οι κορυφαίοι σε κάθε κατηγορία. Λίγες ημέρες αργότερα πραγματοποιήθηκε στην κεντρική σάλα το Πανελλήνιο Κύπελλο Ταε Κβο Ντο «Κωνσταντίνος Θωμαΐδης» από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταε Κβο Ντο, με περισσότερους από 500 αθλητές και αθλήτριες με τους γονείς τους να βρίσκονται στους χώρους του Σταδίου.

Τον Μάρτιο το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας σε συνεργασία με τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό και μετά από την απαραίτητη συνεννόηση με την ΚΑΕ Ολυμπιακός πραγματοποιήθηκε ο τελικός του CEV Challenge Cup στο βόλεϊ των Ανδρών. Με το Στάδιο να είναι κατάμεστο και στο τέλος της βραδιάς τον Ολυμπιακό να κατακτά το τρόπαιο. Παράλληλα, στο ΣΕΦ πραγματοποιήθηκαν τα σεμινάρια των «Olympians», με τους Έλληνες Ολυμπιονίκες να θέλουν να εκπαιδεύσουν τη νέα γενιά των αθλητών.

Ο δεύτερος μήνας της χρονιάς κινήθηκε σε αγωνιστικά πλαίσια. Αρχικά πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταε Κβο Ντο ITF με την συνδρομή και την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής. Φυσικά όπως κάθε χρόνο προς το τέλος του μήνα πραγματοποιείτε στην κεντρική σάλα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου. Με τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου, να δίνουν το παρών και να πραγματοποιούν εντυπωσιακές επιδόσεις σε ένα κατάμεστο από κόσμο γήπεδο.

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα συνεχίσει να είναι δίπλα στον αθλητισμό αλλά και στον πολιτισμό της πόλης και της χώρας. Το ΣΕΦ παραμένει «1 Στάδιο με 1000 πρόσωπα».